0

Πάργα

ΠΑΡΓΑ

Το κάστρο του 16ου αιώνα της Πάργας είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες για γάμο. Βρίσκεται σε ένα λόφο με θέα την Πάργα από τη μια πλευρά και τον κόλπο του Βάλτου από την άλλη.

 

Εάν το όνειρό σας είναι ένας γάμος στην παραλία, η Πάργα προσφέρει υπέροχες παραλίες για να το κάνουν πραγματικότητα, όπως η παραλία Λίχνος και η παραλία Σαρακήνικο. Μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε τον γάμο σας με την ενοικίαση μιας πολυτελούς βίλας και να απολαύσετε την ημέρα σας δίπλα στην πισίνα.

 

Αν σας αρέσει κάτι πιο παραδοσιακό, η Πάργα έχει μια φανταστική εκκλησία σε ένα μικρό νησί που μπορείτε να πάτε μόνο με βάρκα, απέναντι από την παραλία της πόλης.

Πάργα

Η Πάργα είναι παραθαλάσσια κωμόπολη που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας. Σήμερα η Πάργα αποτελεί το πιο πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο της περιοχής. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν οι παραλίες Κρυονέρι, Πίσω Κρυονέρι (εντός του οικισμού της Πάργας), ο Βάλτος και το Σαρακήνικο στα δυτικά, ο Λίχνος και ο Αϊ Γιαννάκης στα ανατολικά. Απέναντι ακριβώς από την πόλη υπάρχει το γραφικό Νησί της Παναγιάς στο οποίο είναι κτισμένη εκκλησία καθώς και μεσαιωνικά ενετικά και γαλλικά κτίσματα.

 

Η Πάργα αποτελεί τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Ηπείρου. Είναι χτισμένη στις παρυφές του ενετικού κάστρου και είναι εμφανώς επηρεασμένη από την επτανησιακή αρχιτεκτονική. Εντός του Δήμου της Πάργας υπάρχουν αρκετές και διαφορετικές παραλίες και κόλποι. Τους παλαιότερους χρόνους χρησίμευαν ως λιμάνια ή αγκυροβόλια για τη ναυσιπλοΐα και βοήθησαν να γίνει το εμπορικό κέντρο που ήταν. Συγκεκριμένα εντός της πόλης της Πάργας είναι το Κρυονέρι, το οποίο αντικρίζει το Νησάκι της Παναγίας. Στο κέντρο απέναντι από την παραλία δεσπόζει μια μικρή ψηλή βραχονησίδα που οι ντόπιοι την ονομάζουν Σκορδά. Δίπλα ακριβώς προς τα ανατολικά βρίσκεται το Πίσω Κρυονέρι μια μικρή παραλία επίσης εντός του οικισμού της Πάργας που περιστοιχίζεται από ψηλούς βράχους. Στα δυτικά της Πάργας εκτείνεται η ίσως πιο γνωστή παραλία της περιοχής, ο Βάλτος.

 

Το Τουρκοπάζαρο είναι μια μεγάλη και τουριστικά ανεπτυγμένη παραλία που έχει θέα τη πίσω πλευρά του κάστρου αλλά και τα σπίτια της περιοχής της Πάργας. Στα Ανατολικά 3 χιλιόμετρα έξω από την πόλη υπάρχει η παραλία Λίχνος, η οποία έχει και δύο μικρά θαλάσσια σπήλαια. Η παραλία είναι αμμώδης, αλλά έχει και σημεία με χαλίκια, και θεωρείται μια από τις πιο όμορφες της Πάργας. Περίπου 6 χιλιόμετρα ανατολικά από τη Πάργα μετά τον υδροβιότοπο του Καλοδικίου υπάρχει ο Αϊ Γιαννάκης. Τέλος έξι χιλιόμετρα στα Δυτικά της Πάργας κοντά στο χωριό Αγιά υπάρχει η παραλία Σαρακήνικο. Όλες οι παραπάνω παραλίες είναι προσβάσιμες οδικά. Επίσης υπάρχουν μια σειρά από παραλίες που προσεγγίζονται από τη θάλασσα όπως ο Άγιος Σώστης, η Σπαρτίλα, η Πωγωνιά κ.α.

Gaios Paxos, Destination Weddings Your Event Corfu
ΠΑΡΓΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

All
Parga, Destination Weddings Your Event Corfu
ΠΑΡΓΑ
ΠΑΡΓΑ
Parga, Destination Weddings Your Event Corfu
ΠΑΡΓΑ
ΠΑΡΓΑ
Parga, Destination Weddings Your Event Corfu
ΠΑΡΓΑ
ΠΑΡΓΑ
Parga, Destination Weddings Your Event Corfu
ΠΑΡΓΑ
ΠΑΡΓΑ
Krioneri beach Parga, Destination Weddings Your Event Corfu
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΡΥΟΝΕΡΙ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΡΥΟΝΕΡΙ
ΠΑΡΓΑ
Lichnos beach Parga, Destination Weddings Your Event Corfu
ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΙΧΝΟΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΙΧΝΟΣ
ΠΑΡΓΑ